Wenkbrauwen

WENKBRAUWEN-BEPALEND VOOR JE GEZICHTSUITDRUKKINGwenkbrauwen

Bij ons kan je terecht voor het bijwerken en/of verven van je wenkbrauwen. Wel zo mooi als je haar net gedaan is.

Wenkbrauwen zijn bepalend voor je gezichtsuitdrukking. Ten eerste heb je de vorm van de wenkbrauwen. De vorm kan je een open blik geven maar, als ze verkeerd gevormd zijn, ook een verbaasde blik (denk aan de bekende “boogjes”). Daarnaast heb je de kleur van de wenkbrauwen. Een (te) lichte kleur kan er voor zorgen dat je uitdrukking in je gezicht mist, dan is het verven (in een tint die bij je past!) de oplossing.

VERVEN, EPILEREN, THREADING

In de salon gebruiken we een pincet of een “touwtje” (threading) om de wenkbrauwen bij te werken. Bij Threading wordt een dunne (katoenen) draad dubbel gevouwen en daarna gedraaid. Door de draad vervolgens over plekken met ongewenst haar te rollen worden haartjes op follikel niveau uit de huid verwijderd. In tegenstelling tot epileren, waar ieder haartje één voor één uit de huid wordt getrokken, kan bij Threading in één keer korte strookjes haar worden verwijderd. Het is een ideale manier om donshaartjes rondom de wenkbrauw te verwijderen

Voordat we beginnen desinfecteren we eerst de wenkbrauwen om de kans op ontstekingen tot een minimum te beperken. Na afloop van de behandeling gebruiken we een cooling gel  om de huid te koelen, hydrateren en kalmeren.

Uiteraard gebruiken we speciale wenkbrauwverf om de wenkbrauwen te kleuren. Hoe lang deze verf zichtbaar blijft hangt af van oa de gebruikte huidverzorgingsproducten (fruitzuren doen de verf eerder vervagen), blootstelling aan zonlicht,  hormonen (bv zwangerschap) of huidaandoeningen (bv vitiligo). Normaal gesproken blijft de verf 3-5 weken zichtbaar en vervaagt langzaam.

THREADING-OOK VOOR ONGEWENST HAAR OP BOVENLIP EN KAAKLIJN

Threading is ook DE manier om ongewenste haartjes op bovenlip of kaaklijn te verwijderen. Dit klinkt pijnlijk, maar als het op een goede manier gedaan wordt, is de pijn minimaal. Het is minder geschikt om het haar op de benen of armen te verwijderen omdat het haar daar stugger is en het oppervlakte vele malen groter is dan het gezichtsoppervlakte.

Voordelen Threading:

  • Nauwkeuriger in vergelijking met het gebruik van wax.
  • Sneller in vergelijking met epileren (verwijderen van veel haartjes tegelijk)
  • Zachter voor de huid (geen gebruik van chemische middelen)
  • De huid wordt niet opgerekt door verhitting (door oprekking kunnen sneller rimpeltjes ontstaan)

Goed om te weten bij Threading:

Als je bloedverdunners slikt, dan bestaat er de kans dat er na de behandeling bloeduitstortingen ontstaan. Ook kan het bijwerken van de wenkbrauwen gevoeliger zijn als er cosmetische ingrepen rondom de ogen hebben plaatsgevonden (botox, fillers etc), als je diabetes hebt of als er medicijnen geslikt zoals Thyrax (schildklier) of Prednison.

AFSPRAAK MAKEN 

Wil je je wenkbrauwen bijgewerkt hebben of ontsierende haren op bovenlip of kaaklijn laten weghalen? Boek dan online een afspraak in.

Wil je een wenkbrauwbehandeling naast je kappersbehandeling, bel dan even naar de salon, en wij proberen je wenkbrauwbehandeling in te plannen na je kappersbehandeling. De wenkbrauwbehandelingen worden gegeven in de massagepraktijk. Deze is bereikbaar via de kapsalon.