Krullend haar is vaak droger dan niet krullend haar en om mooi en elastisch te blijven heeft het extra verzorging nodig. Weet je overigens waarom krullend haar vaak droger en stugger is? Talg, dat van nature in het haar aanwezig is, heeft het door de gekromde vorm van het haar moeilijker om de gehele haarlengte te bereiken. Hierdoor kunnen de lengtes en punten onvoldoende hydratatie krijgen waardoor ze droog en dun kunnen worden en makkelijk kunnen splijten. Pluizige uiteindes zijn vaak het gevolg.

Een paar tips voor het verzorgen van jouw krullen:

  • Een goede niet-uitdrogende shampoo en een goed voedende conditioner is een must voor mooie, glanzende krullen.
  • Was je haar niet dagelijks, dit droogt het alleen maar uit.
  • Föhn het zo min mogelijk en als je het wel doet, föhn het dan met een diffuser en op een koude stand.
  • Drogen aan de lucht is het beste advies en kam of borstel het nooit, hierdoor wordt je haar juist alleen maar pluiziger!
  • Gebruik stylingsproducten die afgestemd zijn op krullend haar, deze producten bevatten ingrediënten die zorgen voor gladde, elastische krullen zonder dat het haar uitdroogt of hard wordt.

Wij adviseren je graag welke producten geschikt zijn voor jouw krullend haar. Ben je een Curly Girl dan is het goed om te weten dat wij de CG-krullenlijn van oa Tahe en Ecru New York gebruiken. Een aantal producten van de Ecru- lijn bevat 0,0003% alcohol (alleen de shampoo en de mist bevatten geen alcohol). Deze alcohol is nodig om de effectiviteit van andere ingrediënten te behouden. De hoeveelheid is echter zo minimaal dat het uitdrogende effect, dat alcohol normaal op je haar hebt, niet waarneembaar. Omdat er alcohol in de producten mogen ze officieel niet als Curly Girl proof worden aangemerkt, maar zoals al aangegeven, de hoeveelheid in minimaal.

Naast de krullenlijn van Tahe en Ecru New York gebruiken we ook de krullenproducten van ons huismerk Davines.