Ben je benieuwd of een klachtgerichte behandeling in onze massagepraktijk vergoed wordt door jouw zorgverzekeraar? Lees dan verder.

Om een vergoeding te krijgen moet je het juiste aanvullend pakket bij de juiste zorgverzekeraar afgesloten hebben. Onder andere Zilveren Kruis, Univé, IZA, IZZ, Menzis en VGZ bieden aanvullende pakketten aan waaruit de klachtgerichte massagebehandelingen worden vergoed. Dit lijstje is niet volledig dus check het even bij je eigen zorgverzekeraar.

Bij de vergoedingen van het aanvullende pakket kan je vervolgens kijken of er onder Alternatieve Vergoedingen (soms wordt het net iets anders genoemd bv Alternatieve Zorg Alternatieve Behandelingen) de term Natuurgeneeswijzen staat. De klachtgerichte massagebehandelingen vallen namelijk onder deze noemer.
Vaak krijg je een deel van de behandelingen vergoed. Bij veel zorgverzekeraars is dit een bedrag van €40 per dag maar het kan ook meer of minder zijn. Ook zit er een limiet aan het bedrag dat je jaarlijks vergoed krijgt. Dit is afhankelijk van je aanvullende pakket en de zorgverzekeraar.

Let op: ben je onder behandeling van een andere alternatieve behandelaar (bv een acupuncturist) en wordt deze ook vergoed, dan krijg je per dag €40 terug van de zorgverzekeraar. De vergoeding is dus niet per behandeling maar per dag!

Kom je er niet, mail, bel of app dan naar de massagepraktijk (massage@leeringenpartners of 06 813 879 93)