Mondkapje niet verplicht, maar……

We krijgen nogal eens de vraag of het dragen van een mondkapje binnen de salon verplicht is. Volgens de richtlijnen van de RIVM is het dragen van een mondkapje bij de kapper of massagetherapeut NIET verplicht (klik op deze link voor meer info). Hou er wel rekening mee dat je tenminste 24 uur vrij van verkoudheidsklachten of koorts moet zijn wil je afspraak door kunnen gaan. Zie hiervoor ons Coronaprotocol.

Wel een mondkapje bij

Wij dragen in enkele gevallen wel een mondkapje:
1. Als de klant het om welke reden dan ook wil. In dat geval doet zowel de kapper/kapster/massagetherapeut een mondkapje op. De mondneusmaskers die wij gebruiken filteren namelijk de uitgeademde lucht en beschermen de omgeving van de drager tegen druppels die ontstaan bij praten, niezen en kuchen. Heeft zowel de klant als de kapper/kapster/masagetherapeut een mondkapje op dan zijn beiden optimaal beschermd.

2. Bij het verven en/of bijwerken van wenkbrauwen.

3. Bij het masseren van cliënten in ruglig.

In de laatste twee gevallen kunnen we vrij dicht bij je gezicht in de buurt komen, en lijkt het ons verstandig om een mondkapje voor de te doen. Dit geldt zeker voor degene die de behandeling uitvoert. Per geval wordt bekeken of de cliënt ook een mondkapje moet dragen.

Op- en afdoen van mondkapje

Was eerst je handen, pak vervolgens het mondkapje bij de elastiekjes vast, zorg ervoor dat de rand met het ijzerdraad boven zit ( wit is de binnenkant, blauw de buitenkant), plaats de elastiekjes achter de oren, trek het masker over neus en kin en druk het ijzerdraad (stevig) om de neus, en voila het mondkapje zit! Na afloop haal je het kapje van je gezicht door de elastiekjes van je oren te halen, voorzichtig dubbel te vouwen (witte kant binnen) en direct weg te gooien. Daarna: handen wassen! Raak het mondkapje zo min mogelijk aan met je handen.

Zelf meenemen niet nodig

Wij hebben (gratis) wegwerpmondkapjes voor je. Zelf meenemen is dus niet nodig.