Massagetherapie

Klachtgerichte massages

Massagetherapie Zaandam

Je kiest voor een klachtgerichte massage als je fysieke klachten hebt waarvan je in het dagelijkse leven hinder ondervindt. Veel voorkomende klachten zijn een stijve nek, stijve schouders, een pijnlijke onderrug. Op een gegeven moment lukt het je niet meer om zelf deze klachten weg te krijgen (door bv rekken), je vind je ze “te simpel” voor de huisarts, en je grijpt naar de pijnstilling om de zeurende pijn maar niet te voelen. Ondertussen gaan je spieren steeds vaster zitten…..

Als je je klachten verwaarloost bestaat er echter de kans dat de pijn chronisch wordt, waardoor langdurige kwesties zoals bv een frozen shoulder, kunnen ontstaan. Denk overigens niet dat fysieke klachten altijd een fysieke oorzaak hebben. Psychische problemen, zoals stress, uiten zich vaak ook in fysieke klachten.

Een klachtgerichte massage kan bij dit soort fysieke klachten verlichting bieden. In vergelijking met een ontspanningsmassage zijn de massagetechniek vaak dieper en intenser en je kunt je 1 of 2 dagen na een klachtgerichte massage nog een beetje “beurs” voelen.

Eerste consult: Behandelplan

Bij het eerste consult (altijd 60 minuten) wordt een vragenlijst doorgenomen om een beeld te krijgen van oa wat je dagelijks doet, hoe je fysiek gesteld bent en uiteraard wordt de klacht waarmee je komt uitvoerig besproken. Vervolgens wordt er gemasseerd met diverse massagetechnieken en onderzocht waar de oorzaak van de pijn zit. Maar al te vaak blijkt de oorzaak van een pijnlijke plek op een hele andere plaats te liggen dan waar iemand de pijn voelt.

Na afloop van een eerste consult wordt er een behandelplan opgesteld. Hier kunnen oa oefeningen bij zitten die je thuis kan doen, tips om bepaalde bewegingen anders uit te voeren en het aantal behandelingen dat naar verwachting nodig zal zijn. Deze informatie samen met het klachtenverloop worden bijgehouden in een cliëntendossier.

 Afspraak maken

Tarieven

30 minuten € 43,00
45 minuten € 53,00
60 minuten € 68,00
90 minuten € 92,00

(Het eerste consult is altijd een uur. Klachtgerichte massages zijn vrijgesteld van BTW)

 

Over mij

Mijn naam is Silke en een aantal jaar geleden besloot ik het roer compleet om te gooien. Na 15 jaar in de luchtvaartsector gewerkt te hebben heb ik mijn computer aan de wilgen gehangen en heb ik me volledig gestort op de opleiding tot massage therapeut.

Inmiddels draai ik al een aantal jaar een succesvolle massagepraktijk waar klachtgerichte massages centraal staan. 

Laatste berichten

Massagepraktijk gesloten – 4 t/m 25 september

Wegens vakantie is de massagepraktijk gesloten...

Massagepraktijk gesloten – 27 juli t/m 14 augustus

Wegens vakantie is de massagepraktijk gesloten...

Massagepraktijk is op vakantie

Vanaf zaterdag 3 september t/m maandag 26...

Dit zeggen onze klanten

Er wordt goed geluisterd naar de daadwerkelijke klachten en een plan opgesteld. Fijn geholpen en mijn klachten zijn inmiddels verdwenen.

- Claudia

Een massagetherapeut met ontzettend veel kennis in hetgeen wat ze doet. Altijd een gezellig praatje en een warm gevoel als ik binnen stap.

- Monique