Vergoeding


Vergoeding bij aanvullende verzekering Alternatieve Geneeswijze

Als je aanvullend verzekerd bent voor alternatieve geneeswijze worden mijn klachtgerichte behandelingen per 1 november 2018 vergoed door diverse zorgverzekeraars  Natuurgeneeskunde is de categorie waaronder mijn behandelingen vallen. Vaak zit er een limiet aan het bedrag dat je jaarlijks mag besteden aan alternatieve zorg. Tevens kan er een maximum per dag aan de vergoeding vast zitten. Check vooraf de polisvoorwaarden van je zorgverzekering als je de behandelingen wil declareren.

LET OP: Door de zorgverzekeraars DSW, Ditzo, De Amersfoortse en de CZ-groep (hieronder vallen CZ, Ohra, Just en Nationale Nederlanden) worden mijn behandelingen NIET vergoed, ongeacht of je aanvullend verzekerd bent voor Alternatieve Geneeswijze.

Ontspanningsmassages komen overigens niet in aanmerking voor vergoeding.

Zelf declareren

Heb je de juiste aanvullende verzekering, neem dan bij de eerste behandeling je zorgpas mee. Ik heb enkele persoonlijke gegevens nodig voor de factuur zodat deze voldoet aan de eisen van de zorgverzekeraar. Nadat je bij de praktijk hebt afgerekend, ontvang je van mij digitaal een factuur. Deze declareer je vervolgens zelf bij jouw zorgverzekeraar.

Declareren met terugwerkende kracht is niet mogelijk. Behandelingen die plaats hebben gevonden voor 1 november 2018 worden dus niet vergoed. Het niet mogelijk om Piggy-punten in te wisselen voor korting op klachtgerichte behandelingen. tevens is het inwisselen van cadeaubonnen bij klachtgerichte behandelingen ook niet mogelijk.

Aangesloten bij…

Ik ben aangesloten bij de beroepsvereniging VBAG en beschik over de vereiste AGB-codes. (Algemeen GegevensBeheer-code: een landelijke code waarmee de zorgaanbieder kan worden herkend. Met deze unieke code staan zorgaanbieders geregistreerd in een landelijke database.) Daarnaast ben ik geregistreerd en gecertificeerd door de stichting RBCZ. Dit alles maakt vergoeding van mijn klachtgerichte behandelingen mogelijk.