Vergoeding klachtgerichte behandelingen


Vergoeding bij aanvullende verzekering Alternatieve Geneeswijze

Als je aanvullend verzekerd bent voor alternatieve geneeswijze worden mijn klachtgerichte behandelingen vergoed door diverse zorgverzekeraars.  Natuurgeneeskunde is de categorie waaronder mijn behandelingen vallen. Vaak zit er een limiet aan het bedrag dat je jaarlijks mag besteden aan alternatieve zorg. Tevens kan er een maximum per dag aan de vergoeding vast zitten.

Klik HIER voor een lijst met Zorgverzekeraars die massagetherapie in 2021 vanuit de aanvullende ziektekosten verzekering vergoeding. Check voor de zekerheid vooraf de polisvoorwaarden van je zorgverzekering als je de behandelingen wil declareren. 

LET OP: Door de zorgverzekeraars DSW, Ditzo, De Amersfoortse, Zilveren Kruis Achmea, CZ-groep (hieronder vallen CZ, Ohra, Just en Nationale Nederlanden) en Zorgdirect worden mijn behandelingen sowieso NIET vergoed, ongeacht of je aanvullend verzekerd bent voor Alternatieve Geneeswijze.

Ontspanningsmassages komen NIET in aanmerking voor vergoeding ongeacht of je de juiste aanvullende verzekering hebt.

Eerst betalen, daarna zelf declareren

Heb je de juiste aanvullende verzekering, neem dan bij de eerste behandeling je zorgpas mee. Ik heb enkele persoonlijke gegevens nodig voor de factuur zodat deze voldoet aan de eisen van de zorgverzekeraar. Nadat je bij de praktijk hebt afgerekend (zowel pin als contant mogelijk), ontvang je van mij digitaal een factuur. Deze declareer je vervolgens zelf bij jouw zorgverzekeraar.

Het niet mogelijk om Piggy-punten in te wisselen voor korting op klachtgerichte behandelingen. Tevens is het inwisselen van cadeaubonnen bij klachtgerichte behandelingen niet mogelijk.

Aangesloten bij…

Ik ben aangesloten bij de beroepsvereniging VBAG en beschik over de vereiste AGB-codes. (Algemeen GegevensBeheer-code: een landelijke code waarmee de zorgaanbieder kan worden herkend. Met deze unieke code staan zorgaanbieders geregistreerd in een landelijke database.) Daarnaast ben ik geregistreerd en gecertificeerd door de stichting RBCZ.
Deze registraties samen met mijn HBO-opleiding en de jaarlijkse bijscholingen maakt vergoeding van mijn klachtgerichte behandelingen mogelijk.