Over mij


Ja, ook ik had een “kantoorrug”

Mijn naam is Silke en een aantal jaar geleden besloot ik het roer compleet om te gooien. Na 15 jaar met plezier in de luchtvaart gewerkt te hebben, wilde ik wat anders dan een kantooromgeving, een computer en deadlines. Ik nam ontslag als “kantoortijger” en heb me vanaf toen volledig gestort op een opleiding tot Massage Therapeut. Inmiddels heb ik deze drie jarige HBO studie met succes afgerond, volg ik jaarlijks nog steeds interessante cursussen, en ben ik heel blij met hetgeen ik nu doe.

Door het vele werk met beeldscherm en toetsenbord in het verleden kan ik mezelf goed verplaatsen in mensen die nu in mijn praktijk komen met rug-, schouder- en nekklachten. Dit zijn typische symptomen van een “kantoorrug”. Nog even snel dit afmaken, nog gauw even dat mailtje sturen. Ook ik zat vaak met opgetrokken schouders achter de pc, had last van mijn nek en schouders en liep regelmatig met (spannings)hoofdpijn rond. Tot het moment dat het echt niet meer ging, en ik zelfs mijn hobby’s (oa tennis) niet meer pijnvrij kon uitoefenen. De fysiotherapeut masseerde mij dan een paar keer flink los, en ik kon er weer een paar maanden tegenaan…..totdat mijn schouders weer mijn oren raakten.

Klachtgericht, met een vleugje ontspanning

Met mijn werk als massagetherapeut probeer ik het gat te dichten tussen de fysiotherapeut en de ontspanningsmasseur. Aan de ene kant dus gericht op een lichamelijk klacht, maar aan de andere kant ook het beiden van een stukje ontspanning. Een cliënt omschreef het als volgt:

“als ik bij jou ben geweest, heb ik het gevoel dat ik mijn skinny jeans verruild heb voor mijn joggingbroek”

Door middel van verschillende massagetechnieken probeer ik bindweefsel en spieren soepel(er) te krijgen waardoor blokkades worden opgeheven, en jij je weer makkelijker kan bewegen. Soms kan je lichaam een behoorlijke reactie geven na de eerste behandeling. Zeker bij schouders die al lange tijd overbelast zijn door het, vaak ongemerkt, vele optrekken ervan (denk aan stress, computerwerk), kan de reactie pittig zijn. Een cliënt gaf er de volgende beschrijving van:

“De dag na de behandeling voelde ik me als een open gewrikte oester, maar de dagen erna merkte ik dat mijn schoudergebied veel soepeler aanvoelde”

Uiteraard geef ik ook ontspanningsmassages, maar ik moet toegeven, vaak komen mensen na een ontspanningsmassage terug voor een klachtgerichte behandeling aangezien er tijdens een ontspanningsmassage allerlei aandachtspunten naar boven komen drijven…..

Bewust maken

Tegenwoordig zet ik mijn vingers dus niet meer op een toetsenbord, maar probeer ik door middel van te voelen en te vragen, samen met jou uit te zoeken waar de oorzaak van jouw klachten zou kunnen liggen. Cliënten vragen wel eens wat ik voel, maar eigenlijk belangrijker is wat jij voelt. Je lichaam geeft waarschuwingssignalen af, en dat is vaak niet voor niks. Overbelasting (of dit nu lichamelijk of geestelijk is) kan een “sluipmoordenaar” zijn voor chronische klachten. Hoe vaak wordt er niet naar een pijnstiller gegrepen om het signaal van het lichaam niet te voelen…..

Grote kans ook dat het probleem niet op de plaats ligt waar je het voelt, maar dat de oorzaak elders ligt. Terwijl ik bezig ben, geef ik regelmatig wat achterliggende informatie over hoe jouw klachten fysiek veroorzaakt kunnen worden. Hiermee probeer ik je bewust te maken wat je eventueel zelf zou kunnen doen om je klachten te verminderen. Soms kan het zo simpel zijn als je tas anders dragen, of een simpele oefening die je gewoon thuis kan doen.

Geen standaard riedel- maar een behandeling afgestemd op jouw klachten en wensen

Het beroep van masseur is geen beschermd beroep. Dit betekent dat iedereen zich masseur kan en mag noemen, ook al heeft hij of zij hiervoor geen enkele opleiding gevolgd. Als je hier klikt dan zie je een overzicht van alle diploma’s en certificaten van de opleidingen, cursussen en workshops die ik heb gevolgd en met succes heb afgerond. Aangezien ik ontwikkeling belangrijk vind en graag nieuwe dingen leer, volg ik regelmatig nieuwe cursussen en workshops. Niet alleen voor mezelf, maar ook om een zo goed mogelijke behandeling samen te stellen die speciaal op jou is afgestemd. Dus geen standaard riedel met vaste grepen en volgorde, maar een afwisselende massage die hopelijk elke keer weer als een cadeautje voor jezelf voelt.

Voor een afspraak of meer info kan je bellen of appen naar 06 813 87 993. Een afspraak kan je ook online inboeken via AFSPRAAK MAKEN

Ik zie je graag terug in mijn praktijk!

Silke