Massages, Tarieven, Openingstijden en Contactgegevens

MASSAGETHERAPIE (KLACHTGERICHTE MASSAGE)

Klachtgerichte massage

Om deze reden kies je voor een klachtgerichte massage

Je kiest voor een klachtgerichte massage als je fysieke klachten hebt waarvan je in het dagelijkse leven hinder ondervindt. Veel voorkomende klachten zijn een stijve nek, stijve schouders, een pijnlijke onderrug. Dit zijn vaak klachten die veroorzaakt kunnen worden door (dagelijkse) (over)belasting door werk of sport. Iedereen kent ondertussen wel de “kantoorrug” of  “beeldschermnek”, maar wat te denken van de “tasschouder”! Bij deze laatste wordt er door het continue liften van de schouder (om te voorkomen dat een (zware) tas van de schouder glijdt) een behoorlijke aanslag gepleegd op diverse spieren in het schoudergebied.
Op een gegeven moment lukt het je niet meer om zelf deze klachten weg te krijgen (door bv rekken), je vind je ze “te simpel” voor de huisarts, en je grijpt naar de pijnstilling om de zeurende pijn maar niet te voelen. Ondertussen gaan je spieren steeds vaster zitten…..
Als je je klachten verwaarloost bestaat er echter de kans dat de pijn chronisch wordt, waardoor langdurige kwesties zoals bv een frozen shoulder, kunnen ontstaan. Denk overigens niet dat fysieke klachten altijd een fysieke oorzaak hebben. Psychische problemen, zoals stress, uiten zich vaak ook in fysieke klachten.

Een klachtgerichte massage kan bij dit soort fysieke klachten verlichting bieden. In tegenstelling tot een ontspanningsmassage richten we ons bij een klachtgerichte massage volledig op de klacht. Dat wil zeggen dat niet het hele lichaam wordt gemasseerd, maar alleen die delen waarvan wordt vermoed dat daar de oorzaak van de klachten ligt. Daarnaast zijn de gebruikte massagetechnieken, in vergelijking met een ontspanningsmassage, vaak dieper en intenser wat gevoel betreft. Je kunt je 1 of 2 dagen na een klachtgerichte massage nog een beetje “beurs” voelen. Dit is bij een ontspanningsmassage niet het geval.

Eerste consult en behandelplan

Bij het eerste consult neem ik eerst een vragenlijst met je door om een beeld te krijgen van wat je dagelijks doet, hoe je fysiek gesteld bent, en natuurlijk wat je klachten en/of wensen zijn. Daarna gebruik ik diverse massagetechnieken om te onderzoeken waar de klachten vandaan kunnen komen, en tevens direct deze aan te pakken. Maar al te vaak blijkt de oorzaak van een pijnlijke plek op een andere plaats te liggen.

Na afloop van een eerste consult stel ik in samenspraak met jou een behandelplan op. Hier kunnen ook oefeningen bij zitten die je thuis kan doen om tussen de behandelingen door ook actief met je klacht(en) bezig te zijn. Bij de daarop volgende afspraken vraag ik steeds een terugkoppeling, hiermee houden we de vooruitgang in de gaten. Dit alles, dus oa de antwoorden op de vragenlijst en de bevindingen die in volgende afspraken naar voren komen, worden vastgelegd in een cliëntdossier. Op deze manier hou ik de vorderingen bij, maar ook bv wat wel en wat niet bij je werkt.

Diverse Klachtgerichte Massagetechnieken

Hieronder een omschrijving van de diverse massagetechnieken die ik kan gebruiken tijdens een klachtgerichte massage. Klik op de naam van de massagetechniek voor een uitgebreide beschrijving.

Deze massage kan op het moment zelf wat pijnlijk zijn, maar wel verrassende resultaten opleveren. Gericht op het losmaken van verklevingen in het bindweefsel.

Voor de behandeling van veel lichamelijk klachten (oa rug/schouder/nek/armen/benen/voeten etc). Met behulp van deze techniek gaan we op zoek naar waar de pijn vandaan komt, dit is namelijk niet altijd waar je de pijn voelt, en pakken deze punten aan met behulp van triggerpoint- en Myofascial Releasetechnieken.

Een stevige massage waarbij platte vuisten, knokkels en ellebogen worden gebruikt. Kan pijnlijk zijn, voornamelijk bij veel spierspanning. Bij deze massagevorm wordt nauwelijks olie gebruikt.

Een massage die verklevingen los maakt, en de bloedtoevoer naar spieren en huid stimuleert. De moderne versie van de oude Chinese cupping traditie.

Tarieven Klachtgerichte Massages

30 minuten € 35,00
45 minuten € 45,00
60 minuten € 60,00
(Het eerste consult is altijd een uur. Klachtgerichte massages zijn vrijgesteld van BTW))

De klachtgerichte behandelingen kan je declareren bij je zorgverzekeraar, mits je de juiste aanvullende verzekering hebt. Klik hier voor meer informatie.

AFSPRAAK MAKEN OF VRAGEN?

Wil je afspraak maken of heb je nog vragen, bel of app dan naar 06 813 87 993 of mail naar MASSAGE@LEERINGENPARTNERS.NL.

Weet je al wat je wil, dan kan je ook online een afspraken via ONLINE AFSPREKEN


OPENINGSTIJDEN MASSAGEPRAKTIJK

Maandag: gesloten
Dinsdag: gesloten
Woensdag: 09:00-17:30
Donderdag: 09:00-17:30
Vrijdag: 09:00-17:30
Zaterdag: 08:30-13:00


BEREIKBAARHEID

De massagepraktijk is bereikbaar via de kapsalon. De praktijk is helaas niet toegankelijk voor rolstoelers, en alleen bereikbaar via een trap. Er is eventueel een achterom mogelijk waarbij enkele (lage) op-en afstapjes genomen moeten worden. Indien u niet zeker weet of uw fysiek het toelaat om de massageruimte te bereiken, neem dan even contact op. Ik masseer niet aan huis.