Deep tissue

Stevige massage

Deep tissue is een stevige massage met langzame diepe massagetechnieken, veelal uitgevoerd met platte vuist, knokkels of ellebogen. Bij deze massage wordt er nauwelijks olie gebracht. Omdat de massage behoorlijk stevig is, kan het op erg gespannen gebieden pijnlijk aanvoelen. Ook de dag na de massage kan je die gebieden  ook nog voelen maar zal je wel merken dat de spieren soepeler aanvoelen en je bewegingsvrijheid vergroot is.

Goed voor spieren èn bindweefsel

Deep tissue is met name geschikt voor mensen met veel spierspanning in hun lichaam. Deze spanning kan veroorzaakt worden door overbelasting (bv door sport of het veelvuldig uitvoeren van dezelfde beweging) of door stress. Wanneer spieren gespannen en verkrampt aanvoelen is vaak de toevoer van zuurstof en voedingsstoffen en de afvoer van afvalstoffen via het bloed gestremd. Daarnaast is het omringende bindweefsel van de gespannen spieren vaak verkleefd waardoor je lichaam nog strammer aanvoelt. Deep tissue stimuleert de circulatie waardoor de aan- en afvoer naar de spieren en het omringende bindweefsel weer op gang komt. Het bindweefsel en de spieren worden soepeler en het het stijve verkrampte gevoel vermindert of verdwijnt. Na een deep tissue massage is het belangrijk om veel water te drinken om de vrijgekomen afvalstoffen snel af te voeren.

Inzetbaar bij veel klachten

Deep tissue massage kan ingezet worden bij veel klachten zoals hoofdpijn, pijn in schouders, nek en rug en RSI- klachten. Maar ook bij bv. gespannen kuiten en bovenbenen en pijn rondom het scheenbeen, om er een paar te noemen.