Massagepraktijk

Klachtgerichte massages

Massagepraktijk Zaandam

In de massagepraktijk worden vooral klachtgerichte massages gegeven. De nadruk ligt hierbij op de spanning die in een deel van het lichaam aanwezig is, en welke een pijnlijk of belemmerend gevoel geeft. Deze spanning kan bv komen door stress, overbelasting of trauma (bv een ongeluk of operatie). Niet alleen spieren kunnen hierbij een rol spelen maar ook bindweefsel.

Met verschillende massagetechnieken wordt geprobeerd om de spierweefsel en bindweefsel weer soepel te krijgen. Soms kan het lichaam een behoorlijke reactie geven na de eerste behandeling. Zeker bij schouders die al lange tijd overbelast zijn door het, vaak ongemerkt, vele optrekken ervan (denk aan stress, statisch werk), kan de reactie pittig zijn. Een cliënt gaf er de volgende beschrijving van:

“De dag na de behandeling voelde ik me als een open gewrikte oester, maar de dagen erna merkte ik dat mijn schoudergebied veel soepeler aanvoelde”

De klachtgerichte massages dichten het gat tussen de fysiotherapeut, die niet altijd de tijd heeft om te masseren, en de ontspanningsmasseur die zich vaak richt op het gehele lichaam en zachtere technieken gebruikt. Naast masseren gaan we ook op zoek naar de oorzaak van klacht(en). Soms kan de oorzaak namelijk op een hele andere plaats zitten dan waar de pijn gevoeld wordt.

Maak een afspraak

Massagetechnieken

Bindweefselmassage
Gericht op het losmaken van verklevingen in het bindweefsel.

Triggerpointtherapie (spierknopen behandelen)
Knopen maken spieren korter en kunnen pijn op een diverse plekken veroorzaken.

Deep tissue massage
Stevige, langzame massage waarbij platte vuisten, knokkels en ellebogen worden gebruikt.

Cupping
Een massage die de bloedtoevoer naar spieren en huid stimuleert.

Over mij

Mijn naam is Silke en een aantal jaar geleden besloot ik het roer compleet om te gooien. Na 15 jaar in de luchtvaartsector gewerkt te hebben heb ik mijn computer, stress en deadlines aan de wilgen gehangen en heb ik me volledig gestort op de opleiding tot massage therapeut.

Inmiddels draai ik al een aantal jaar een succesvolle massagepraktijk waar klachtgerichte massages centraal staan. Ben je aanvullend verzekerd bij de juiste zorgverzekeraar, dan is de kans groot dat mijn behandelingen (deels) vergoed worden.

Laatste berichten

Massagepraktijk gesloten – 4 t/m 25 september

Wegens vakantie is de massagepraktijk gesloten...

Massagepraktijk gesloten – 27 juli t/m 14 augustus

Wegens vakantie is de massagepraktijk gesloten...

Massagepraktijk is op vakantie

Vanaf zaterdag 3 september t/m maandag 26...

Dit zeggen onze klanten

Er wordt goed geluisterd naar de daadwerkelijke klachten en een plan opgesteld. Fijn geholpen en mijn klachten zijn inmiddels verdwenen.

- Claudia

Een massagetherapeut met ontzettend veel kennis in hetgeen wat ze doet. Altijd een gezellig praatje en een warm gevoel als ik binnen stap.

- Monique