Per 2021 schrapt oa Zilveren Kruis de vergoeding voor massagetherapie uit de aanvullend verzekering


Per 2021 haalt oa het Zilveren Kruis en Zorgdirect een streep door de vergoeding van massagetherapie vanuit de diverse aanvullende pakketten. Hierdoor is het niet meer mogelijk om mijn behandelingen die in 2021 plaatsvinden te declareren bij oa bovengenoemde zorgverzekeraars.

Handen ineen geslagen

Als massagetherapeuten betreuren wij dit zeer. Zeker in deze tijd van thuiswerken blijkt massagetherapie een goede manier om de chronische spierspanning in schouders en rug (vaak veroorzaakt door veelvuldig computergebruik) te verlichten. Diverse beroepsverenigingen hebben de handen ineen geslagen om de betreffende zorgverzekeraars over te halen om vergoeding voor massagetherapie terug te brengen in de aanvullende pakketten. Dit gaat helaas niet meer lukken voor 2021.

Check, check dubbel check

Kom je in onze massagepraktijk en worden de behandelingen nu nog vergoed, check dan de voorwaarden van je zorgverzekeraar voor het jaar 2021. Kijk bij de Aanvullende verzekeringen en vervolgens Alternatieve Zorg/geneeswijzen. Massagetherapie valt vervolgens onder de noemer Natuurgeneeswijzen. Vaak heeft een zorgverzekeraar ook een “Zorgzoeker” op de website staan. Met deze zorgzoeker kan je controleren of de betreffende zorgverzekeraar vindt of onze massagepraktijk aan hun kwaliteitseisen voldoet.

Hieronder een lijst met zorgverzekeraars die in 2021 nog wel massagetherapie vergoeden.