Barbier / scheren


BARBIER -EEN STUKJE HISTORIE Barber Poles

Na een lange tijd weggeweest te zijn, is het woord (en beroep) barbier weer helemaal terug. De naam is afgeleid van het Latijnse woord barba, dat baard betekent. Een barbier hield zich met name bezig met het scheren, knippen en verzorgen van snorren en baarden. In de middeleeuwen omvatte het werkterrein van de barbier ook dat van chirurgijn, een soort combinatie van tandarts en geneesheer. Het trekken van kiezen en aderlaten waren de meest voorkomende behandelingen. Aan dit laatste herinnert de rood-witte paal bij de ingang van de kapperswinkel. De paal is een representatie van de bandages die na het aderlaten werden uitgehangen om te drogen en in elkaar verstrengeld raakten (bron: wikipedia)

 

Scheren_baardSCHEREN BIJ DE KAPPER

Voor veel mannen is scheren een dagelijkse routineklus die thuis in de badkamer wordt gedaan. Heb je er ooit aan gedacht om je te laten scheren bij de kapper? In de loop der tijd is het werk van een barbier vervlochten met het werk van de (heren)kapper. Scheren bij de kapper betekent: geen geklieder bij de wastafel, geen botte mesjes of geïrriteerde huid en altijd de juiste verzorgingsproducten voorhanden. Het resultaat: mooie strakke contourlijnen voor mannen met een baard of een gladde kaak voor mannen die juist géén baard willen.
Je kunt bij ons ook terecht met een vollere baard. We werken dan oa de contourlijnen bij en brengen de baard (weer) in vorm..

 

 

AMERICAN CREW SCHEERPRODUCTEN

Wij gebruiken (en verkopen) scheerproducten van het merk American Crew. Deze producten bevatten uitsluitend natuurlijke bestanddelen en zijn zowel verzorgend als voedend. American Crew is gespecialiseerd in scheer- en haarverzorgingsproducten voor mannen en heeft een breed assortiment.AMERICAN CREW SHAVE

Zo is er de American Crew lubricating shave oil. Een pre shave olie met essentiële oliën die de baardharen verzacht en die we gebruiken bij stugge baardgroei en huidirritaties. Deze olie wordt aangebracht vóór de scheergel/schuim. Als scheerschuim gebruiken we de American Crew moisturizing shave cream. Een licht schuimende, kruidige crème met oa vitamine E, eucalyptusolie en amandelolie. Het beschermt, kalmeert en verzorgt de huid tijdens het scheren. Bij het aanbrengen van scherpe contourlijnen gebruiken we de doorzichtige American Crew precision shave gelwel zo makkelijk als je de lijnen ziet lopen! Na afloop is er de American Crew post-shave cooling lotion, een niet-vette after shave balm die kalmeert en beschermt.