Coronaprotocol Massagepraktijk


Gelukkig mag zowel de kapsalon als mijn massagepraktijk na zeven weken gesloten te zijn, weer open. In beide ruimtes geldt een Coronaprotocol (zie poster hieronder) en wordt er bij binnenkomst een aantal vragen (triage) gesteld (zie ook hieronder) waardoor we kunnen beoordelen of de behandeling veilig kan worden uitgevoerd, zowel voor jou als voor mij. Ik ga er overigens vanuit dat je op de hoogte bent van de RIVM-maatregelen om verspreiding van het virus te verspreiden (geen handen schudden, niezen of kuchen in een papieren zakdoekje of in de elleboog, vaak handen wassen, 1,5m afstand houden)

Ik plande mijn afspraken altijd al ruim in dus de kans dat je nu moet wachten in de wachtruimte van de kapsalon is klein. Mocht het voorkomen dat ik er toch nog niet ben om je op te vangen, geef dan aan dat je voor een massage komt en vraag waar je plaats kan nemen. We hebben namelijk extra wachtstoelen gemaakt om de afstand van 1,5m tussen klanten te garanderen. Zoals altijd krijgt elke cliënt een complete schone tafeldekking. Ook blijf ik voor en na elke behandeling mijn handen wassen. Daarnaast maak ik nu extra vaak alle contactpunten zoals deurklinken en trapleuningen schoon.

Ondanks alle genomen voorzorgsmaatregelen blijft de kans, hoe gering ook, bestaan dat je besmet raakt in de praktijk of op weg er naar toe. Met het maken van een afspraak ga je akkoord met dit risico.

Intake vragen lijst RIVM

Bij binnenkomst stellen we je een aantal gezondheidsvragen, dit is verplicht volgens de RIVM-richtlijn. 

  • Heb je de afgelopen 24 uur of op dit moment één of meerdere van de volgende (milde) klachten: neusverkoudheid, hoesten, benauwdheid en/of koorts (vanaf 38 graden Celsius)?
  • Heb je op dit moment een huisgenoot/gezinslid met koorts en/of benauwdheidsklachten?
  • Heb je het nieuwe coronavirus gehad (vastgesteld met een laboratoriumtest) en is dit in de afgelopen 7 dagen vastgesteld?
  • Heb je een huisgenoot/gezinslid met het nieuwe coronavirus (vastgesteld met een laboratoriumtest) en heb je korter dan 14 dagen geleden contact gehad met deze huisgenoot/gezinslid terwijl hij/zij nog klachten had?
  • Ben je in thuisisolatie omdat je direct contact hebt gehad met iemand waarbij het nieuwe coronavirus is vastgesteld?

Antwoord je op één van de onderstaande vragen “Ja”, dan verzoeken we je NIET naar de salon te komen, en maken we graag een afspraak met je wanneer je alle vragen met “Nee” kan beantwoorden. 

Salonprotocol

Daarnaast hanteren wij per 12 mei 2020 een protocol waar klanten en andere aanwezigen in de salon zich aan dienen te houden: