Ontspanningsmassage

Ontspanningsmassage; goed voor lichaam en geest

Dat een ontspanningsmassage goed is voor lichaam en geest, dat weet je hoogstwaarschijnlijk al. Waarschijnlijk weet je ook al dat een massage stressverlagend en ontspannend is en dat door de ritmische massagebewegingen spierspanning vermindert en de circulatie in het lichaam (zowel lymfe- als bloedcirculatie) verbetert.

Maar hoe dan?

Dit heeft alles te maken met de zenuwuiteinden in je huid die impulsen naar je centraal zenuwstelsel sturen en die op zijn beurt weer ontspanningsimpulsen naar de spieren terugstuurt. Hierdoor ontspannen niet alleen de spieren maar verwijden ook de bloedvaten waardoor de bloedcirculatie gestimuleerd wordt en voedings-en afvalstoffen sneller aangevoerd respectievelijk afgevoerd worden. De warmte die hierbij vrijkomt heeft nog een extra ontspannende werking.

Massage werkt ook op het hormoonsysteem. Door de aanraking bij massage maakt je lichaam zogenoemde “gelukshormonen” of “helende” hormonen aan. Oxytocine en endorfine zijn de twee bekendste hormonen. Oxytocine zou een stress verlagende en rustgevende werking hebben. Daarnaast zorgt het voor een gevoel van vertrouwen en verbondenheid. Endorfine verbetert je gemoedstoestand en vermindert pijngevoel. Met dit hormoon volop in je lichaam ziet de wereld er een stuk leuker uit!

Is dat alles?

Tuurlijk niet! Doordat je spieren en banden ontspannen wordt je (weer) soepeler en kunnen pijnklachten zoals hoofdpijn, RSI, sportblessures etc verminderen. Door de ontspanning ga je dieper ademen waardoor je hartslag en bloeddruk omlaag gaan. De gebruikte olie/lotion zorgt ervoor dat je huid, het grootste orgaan van je lichaam en de eerste afweerbarrière tegen allerlei ziekteverwekkers, ook nog eens lekker gevoed en gestimuleerd wordt en kan daarnaast eventueel littekenweefsel soepeler maken.

En er is meer!

Door langdurige spanning/stress wordt er een aanslag gepleegd op je afweersysteem waardoor je vatbaarder bent voor allerlei ziekteverwekkers. Door regelmatig te ontspannen krijgt je lichaam de kans om weer energie te stoppen in het onderhoud van het afweersysteem en zal je minder snel ziek worden. Ontspanning heeft ook een positief effect op je slaap. Je slaapt niet alleen sneller in maar je slaapt ook dieper en langer waardoor je lichaam alle tijd heeft om allerlei herstelwerkzaamheden uit te voeren die onder andere weer ten goede komen aan je afweersysteem.

Kortom; wil jij weer snel lekker ontspannen in je vel, bel of mail dan voor een heerlijke ontspannende massage. Lees vooraf nog wel even de Tips en de Algemene Voorwaarden.

AFSPRAAK MAKEN? BEL 06-81387993 OF MAIL NAAR MASSAGE@LEERINGENPARTNERS.NL